Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu počela nastava u akademskoj 2019/20. godini

Na organizacionim jedinicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je svečano obilјežen poečtak nove akademske 2019/2020. godine.

Predstavnici fakulteta i akademija održali su uvodni čas brucošima poželivši im dobrodošlicu na naš Univerzitet.

 U tri upisna roka na Fakultetu poslovne ekonomije Bijelјina u prvu godinu studija upisana su 83 studenta kojima je danas dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijelјina doc. dr Vesna Petrović zaželјela dobrodošlicu, uz poruku da na najbolјi način iskoriste priliku jer će im četiri godine studiranja odrediti narednih četrdeset godina rada i života kada bi trebali ubirati plodove svoga rada i truda. Prisutnim brucošima su se obratili i prof. dr Rajko Radović, kao i prof. dr Branko Krsmanović.

Predstavnici Fakulteta za proizvodnju i menandžment Trebinje upriličili su svečani prijem studenata prve godine koji će se u narednom periodu školovati na ovom Fakultetu i to na dva smjera Industrijski menadžment i Industrijsko inženjerstvo za energetiku. Dekan Fakulteta prof. dr Dušan Jokanović uputio je studentima riječi dobrodošlice i upoznao ih sa nastavnim kadrom i pravilima studiranja. Studente su pozdravili i Prodekan za nastavu, prof. dr Obrad Spaić Prodekan za naučno – istraživačku djelatnost i preduzetništvo doc. dr Mirjana Milјanović, kao i ostali profesori Fakulteta.

Studentima prve godine svečano su uručeni indeksi i na Mašinskom fakultetu, a dobrodošlicu studentima poželio je dekan prof. dr Milija Kraišnik. Brucošima se obratila i Valentina Lulić, student četvrte godine Mašinskog fakulteta. Nakon svečanog dijela prof. dr Bilјana Marković tradicionalno je započela nastavu sa brucošima iz predmeta Inženjerska grafika. 

Brucoše Muzičke akademije pozdravili su dekan vanr. prof. Dražan Kosorić, prodekan za umjetnički i naučno-istraživački rad vanr. prof. Bilјana Štaka i prodekan za nastavu doc. Maja Žuža.

„Brucoško jutro“ za osamdeset novoupisanih studenata tradicionalno je organizovalo  i rukovodstvo Ekonomskog fakulteta Pale. U velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta prisutne brucoše je pozdravio dekan prof. dr Radomir Božić. U svom obraćanju prof. dr Radomir Božić je poželio dobrodošlicu studentima zahvalio se na njihovom izboru Ekonomskog fakultuta Pale kao mjesta njihovog budućeg obvrazovanja. Dekan Božić je poručio studentima da grade istinski partnerski odnos sa nastavnicima i saradnicima i nenastavnim osoblјem fakulteta i da vrijeme provedeno na studiju iskoriste na najbolјi mogući način, te da će ima svi resursi fakulteta biti na raspolaganju sa cilјem da steknu odgovarajuća znanja i vještine.

Studentima su se obratili još prodekan za nastavu doc. dr Predrag Mlinarević, predsjednik Studentske organizijacije Ekonomskog fakulteta Pale (SOEF) Milan Lučić i Nataša Lizdek, kao najbolјi aktivni student Ekonomskog fakulteta

U akademskoj 2019/2020. Univerzitet u Istočnom Sarajevu je upisalo 1160 brucoša.

Svim brucošima Univerziteta u Istočnom Sarajevu želimo puno sreće i uspjeha u budućem radu!