ФМП Требиње посјетио директор Математичког института Српске академије наука и умјетности из Београда

Директор Математичког института Српске академије наука и умјетности из Београда др Зоран Огњановић јуче, 26. септембра, посјетио је Факултет за производњу и менанџмент Требиње. На састанку се разговарало о активностима које ове двије установе спроводе на реализацији пројекта „Дигитализација музејске грађе Музеја Херецeговине Требиње“.

Факултету за производњу и менаџмент пројекат „Дигитализација музејске грађе Музеја Херецeговине Требиње“, одобрен је за суфинансирање од Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, а највећи дио пројектних активности ће се реализовати у лабораторијама Факултета за производњу и менаџмент, а други дио у просторијама партнера у пројекту – Музеја Херцеговине Требиње.

Пројекат има за циљ да на једном мјесту обједини све релевантне податке о музејској грађи Музеја и да их стави на коришћење ширем кругу корисника.

На састанку је направљен пресјек досадашњих резултата, те су планиране наредне активности на реализацији пројекта. Пројекат „Дигитализација музејске грађе Музеја Херецeговине Требиње“ једна је у низу активности које заједно реализују Факултет и Институт, а све у оквиру Споразума о заједничкој пословно-текничкој сарадњи који је склопљен између ове двије институције.