FMP Trebinje posjetio direktor Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umjetnosti iz Beograda

Direktor Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umjetnosti iz Beograda dr Zoran Ognjanović juče, 26. septembra, posjetio je Fakultet za proizvodnju i menandžment Trebinje. Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima koje ove dvije ustanove sprovode na realizaciji projekta „Digitalizacija muzejske građe Muzeja Herecegovine Trebinje“.

Fakultetu za proizvodnju i menadžment projekat „Digitalizacija muzejske građe Muzeja Herecegovine Trebinje“, odobren je za sufinansiranje od Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, a najveći dio projektnih aktivnosti će se realizovati u laboratorijama Fakulteta za proizvodnju i menadžment, a drugi dio u prostorijama partnera u projektu – Muzeja Hercegovine Trebinje.

Projekat ima za cilј da na jednom mjestu objedini sve relevantne podatke o muzejskoj građi Muzeja i da ih stavi na korišćenje širem krugu korisnika.

Na sastanku je napravlјen presjek dosadašnjih rezultata, te su planirane naredne aktivnosti na realizaciji projekta. Projekat „Digitalizacija muzejske građe Muzeja Herecegovine Trebinje“ jedna je u nizu aktivnosti koje zajedno realizuju Fakultet i Institut, a sve u okviru Sporazuma o zajedničkoj poslovno-tekničkoj saradnji koji je skloplјen između ove dvije institucije.