У Ректорату УИС-а одржана Ректорска конференција БиХ

У Ректорату Универзтиета у Источном Сарајеву данас је одржана 2. сједница Скупштине Ректорске конференције Босне Херцеговине/Ректорског збора БиХ којом је предсједавао ректор Универзитета  у Источном Сарајеву  проф. др Стево Пашалић.

На сједници се одлучивало о приједлозима одлука и закључака условно усвојених на 1. сједници Ректорске конференције БиХ/Ректорског збора БиХ.

На данашњој сједници чланови РКБиХ/РЗБиХ, између осталог, дискутовали су о проблемима уписа акредитације универзитета у Државни регистар акредитованих високошколских установа у Босни и Херцеговини, као и о имплементацији Приоритета за развој високог образовања у БиХ за период 2016-2026. године.

Донијета је одлука о разрјешењу проф. др Стева Пашалића са дужности предсједника РКБиХ/РЗБиХ, као и одлука о престанку овлашћења за заступање Ректорске конференције са даном престанка мандата ректора Универзитета у Источном Сарајеву.

Такође, усвојена је одлука о именовању новоизабраног ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милана Кулића на дужност предсједника РКБиХ/РЗБиХ.

Данашњој сједници присустовали су ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Сарајеву проф. др Рифат Шкријељ,  ректор Универзитета „Џемал Биједић“ у Мостару проф. др Елвир Зломушица, ректор Универзитета у Зеници проф. др Дамир Кукић, у име Универзитета у Тузли присустовао је проф. др Ведад Пашић, потом новоизабрани ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, проректор за међунарнодну сарадњу и осигурање квалитета УИС-а проф. др Дејан Бокоњић и генерални секретар УИС-а Равијојла Ђуричић.