X Међународни пољопривредни симпозијум „AGROSYM 2019“

X јубиларни Међународни пољопривредни симпозијум „AGROSYM 2019“ одржаће се на Јахорини од 3. до 6. октобра 2019. године.

За овогодишњи AGROSYM пријављено је око 900 апстраката /комплетних радова из 82 земље свијета.

Главне тематске области на које ће бити фокусиран „AGROSYM 2019“ су: биљна производња, заштита биља и безбједност хране, органска пољопривреда, заштита животне средине и управљање природним ресурсима, сточарство, рурални развој и агроекономија и шумарство и агрошумарство.

“AGROSYM” је, већ десету годину, годишња платформа за међународну научну расправу о пољопривреди, прехрани, руралном развоју, шумарству и екологији. Симпозијум представља добру прилику за размјену идеја, јачање постојећих и стварање нових академских мрежа, као и за подстицање дијалога између академске заједнице, јавних институција, приватног сектора и организација цивилног друштва по питању најновијих глобалних и регионалних трендова у агро-прехрамбеном сектору.

По први пут ће се, у оквиру „AGROSYM 2019“, одржати пословни сусрети (Б2Б) 03. октобра од 15:30 до 18:00 у хотелу Термаг, с циљем покретања различитих „start-up“ послова у различитим агро-секторима. Овај догађај ће омогућити повезивања малих и средњих предузећа (СМЕ), као и институција из Босне и Херцеговине и регије са истима из земаља ЕУ и свијета, и наравно чланицама „Enterprise Europe Network-a“ (EEN).

Учесницима ће бити пружена прилика да директно промовишу своје институције и активности, производе и услуге, иновације, успоставе нове пословне контакте, креирају нове пројектне идеје, потпишу различите партнерске уговоре, успоставе пословну сарадњу и размјену знања/ идеја у пољопривредно прехрамбеном сектору.

Важно је нагласити да научни одбор чине научници са свих континената, а то овом скупу даје снажан међународни печат и научни кредибилитет.

Организатори Међународног пољопривредног симпозијума „AGROSYM 2019“ су Универзитет у Источном Сарајеву, Пољопривредни факултет,  Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет и Медитерански Агрономски Институт у Барију (CIHEAM – IAMB) Италија у сарадњи са бројним универзитетима, асоцијацијама, центрима и институтима из цијелог свијета.

Службени језик Симпозијума је енглески.

Прошлогодишњи „AGROSYM 2018“ је, за четири дана трајања, посјетило више од 1200 учесника, а представљено је више од 1200 радова из 85 земаља свијета.

За додатне информације посјетите званичну интернет страницу X Међународног пољопривредног симпозијума „AGROSYM 2019“.