Трећа конференција предузетништва жена у РС

Привредна комора РС и Министарство привреде и предузетништва РС, у склопу пројекта „ППЖ РС – Подршка предузетништву жена Републике Српске”, организује Трећу конференцију предузетништва жена у РС која ће се одржати 25. септембра у Културном центру у Требињу.

Циљ Конференције је промовисати женско предузетништво, охрабрити постојеће и будуће предузетнице за нове предузетничке пројекте, те кроз размјену искустава, унаприједити сарадњу жена предузетница у региону.

Програмом Конференције предвиђено је и одржавање мотивационог предавања, са освртом на проблематику и оснаживање жена у предузетништву, те двије панел дискусије кроз које ће бити представљена искуства предузетница из земље и региона, а биће уприличено и потписивање споразума о сарадњи између удружења жена из региона. Такође, у оквиру Европске мреже предузетништва, биће одржани и билатерални сусрети учесника.

Организација Конференције реализује се под окриљем Европске мреже предузетништва (Enterprise Europe Network), а подржана је и од стране Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) док је  Универзитет у Источном Сарајеву коорганизатор. 

Учешће на Конференцији је бесплатно, потребно је регистровати се путем линка http://womenentrepreneurship2019.talkb2b.net/ до 20. септембра.

Пројекат „ППЖ РС – Подршка предузетништву жена РС”, спроводи Коморски систем Републике Српске. Давалац гранта за реализацију пројекта је „ЕДА – Агенција за развој предузећа” из средстава СИЕМ, а у оквиру пројекта „Европски оквир за развој стратегија и политика за МСП у БиХ – СБА БиХ” који финансира Сида путем Амбасаде Шведске у БиХ.

Позив за Конференцију

Програм Конференције