Treća konferencija preduzetništva žena u RS

Privredna komora RS i Ministarstvo privrede i preduzetništva RS, u sklopu projekta „PPŽ RS – Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske”, organizuje Treću konferenciju preduzetništva žena u RS koja će se održati 25. septembra u Kulturnom centru u Trebinju.

Cilј Konferencije je promovisati žensko preduzetništvo, ohrabriti postojeće i buduće preduzetnice za nove preduzetničke projekte, te kroz razmjenu iskustava, unaprijediti saradnju žena preduzetnica u regionu.

Programom Konferencije predviđeno je i održavanje motivacionog predavanja, sa osvrtom na problematiku i osnaživanje žena u preduzetništvu, te dvije panel diskusije kroz koje će biti predstavlјena iskustva preduzetnica iz zemlјe i regiona, a biće upriličeno i potpisivanje sporazuma o saradnji između udruženja žena iz regiona. Takođe, u okviru Evropske mreže preduzetništva, biće održani i bilateralni susreti učesnika.

Organizacija Konferencije realizuje se pod okrilјem Evropske mreže preduzetništva (Enterprise Europe Network), a podržana je i od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) dok je  Univerzitet u Istočnom Sarajevu koorganizator. 

Učešće na Konferenciji je besplatno, potrebno je registrovati se putem linka http://womenentrepreneurship2019.talkb2b.net/ do 20. septembra.

Projekat „PPŽ RS – Podrška preduzetništvu žena RS”, sprovodi Komorski sistem Republike Srpske. Davalac granta za realizaciju projekta je „EDA – Agencija za razvoj preduzeća” iz sredstava SIEM, a u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za MSP u BiH – SBA BiH” koji finansira Sida putem Ambasade Švedske u BiH.

Poziv za Konferenciju

Program Konferencije