Промовисано 58 дипломаца Факултета физичког васпитања и спорта

Факултет физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) данас је на Палама промовисао 58 дипломаца који су успјешно окончали школовање на студијским одсјецима ове високошколске установе.

Декан проф. др Борислав Цицовић рекао је новинарима да је данас промовисано 38 професора физичког васпитања, 10 дипломираних тренера спорта и спортске рекреације, три мастера спорта, шест мастера физичког васпитања и један магистар наука физичке културе.

Он је истакао да се факултет може похвалити да у потпуности има домаћи научни кадар.

„Једини проблем који имамо јесте смјештај који још нисмо завршили. Надамо се да ћемо уз помоћ Универзитета, града Источно Сарајево, општине Пале и Владе Републике Српске то брзо завршити, што ће нам много значити у даљем раду“, рекао је декан Цицовић.

Према његовим ријечима, студенти су завршетком Факултета физичког васпитања и спорта оспособљени за рад у основним и средњим школама, а већина их је заступљена у разним полицијским и војним службама.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је свим студентима којима су данас уручене дипломе и пожелио много среће и успјеха у даљем животу и раду.

Он је навео да је промоција свршених студената идеална прилика да се сумирају резултати рада Факултета за физичко васпитање и спорт.

„Надам се да ће бити ријешени проблеми када је у питању обезбјеђивање услова за рад овог факултета. Тренутно смо нашли компромисно рјешење и они се налазе у просторијама Економског и Правног факултета и користе спортску дворану `Пеки`“, рекао је Југовић.

Он се нада да ће Факултет за физичко васпитање и спорт уз помоћ локалне заједнице, ресорног министарства, ријешити своје проблеме, те успјети да апаптира просторије у пословном центру „Пеки“ које су намијењене за њих.

Дипломирани мастер спорта Огњен Шаровић, са просјеком оцјена десет, похвалио је факултет и његове професоре јер су током студирања имали различите врсте активности као што је боравак у природи, скијање, пливање.

Шаровић каже планира да иде на докторске студије.

Промоцији су присуствовали представници Универзитета у Источном Сарајеву, града Источно Сарајево, општине Пале, породице дипломаца и осталне јавне личности.

Извор: Новинска агенција СРНА