Promovisano 58 diplomaca Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta

Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) danas je na Palama promovisao 58 diplomaca koji su uspješno okončali školovanje na studijskim odsjecima ove visokoškolske ustanove.

Dekan prof. dr Borislav Cicović rekao je novinarima da je danas promovisano 38 profesora fizičkog vaspitanja, 10 diplomiranih trenera sporta i sportske rekreacije, tri mastera sporta, šest mastera fizičkog vaspitanja i jedan magistar nauka fizičke kulture.

On je istakao da se fakultet može pohvaliti da u potpunosti ima domaći naučni kadar.

„Jedini problem koji imamo jeste smještaj koji još nismo završili. Nadamo se da ćemo uz pomoć Univerziteta, grada Istočno Sarajevo, opštine Pale i Vlade Republike Srpske to brzo završiti, što će nam mnogo značiti u daljem radu“, rekao je dekan Cicović.

Prema njegovim riječima, studenti su završetkom Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta osposobljeni za rad u osnovnim i srednjim školama, a većina ih je zastupljena u raznim policijskim i vojnim službama.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim studentima kojima su danas uručene diplome i poželio mnogo sreće i uspjeha u daljem životu i radu.

On je naveo da je promocija svršenih studenata idealna prilika da se sumiraju rezultati rada Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport.

„Nadam se da će biti riješeni problemi kada je u pitanju obezbjeđivanje uslova za rad ovog fakulteta. Trenutno smo našli kompromisno rješenje i oni se nalaze u prostorijama Ekonomskog i Pravnog fakulteta i koriste sportsku dvoranu `Peki`“, rekao je Jugović.

On se nada da će Fakultet za fizičko vaspitanje i sport uz pomoć lokalne zajednice, resornog ministarstva, riješiti svoje probleme, te uspjeti da apaptira prostorije u poslovnom centru „Peki“ koje su namijenjene za njih.

Diplomirani master sporta Ognjen Šarović, sa prosjekom ocjena deset, pohvalio je fakultet i njegove profesore jer su tokom studiranja imali različite vrste aktivnosti kao što je boravak u prirodi, skijanje, plivanje.

Šarović kaže planira da ide na doktorske studije.

Promociji su prisustvovali predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, grada Istočno Sarajevo, opštine Pale, porodice diplomaca i ostalne javne ličnosti.

Izvor: Novinska agencija SRNA