Концертима и свечаностима почело обиљежавање јубилеја – 25 година постојања и рада Музичке академије

Свечаним концертом, који је одржан 10. јуна, у амфитеатру Електротехничког факултета “Проф. др Вељко Вулетић” почело је обиљежавање четврт вијека постојања и рада Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву (УИС).

На Свечаном концерту наступили су Камерни хор под диригентском палицом Рада Радовића, оркестар хармоника којим је дириговао Дражан Косорић и Хор Музичке академије предвођен диригентом Дариом Вучићем.

Свечаности поводом овог значајног јубилеја настављене су у уторак, 11. јуна, обиљежавањем Крсне славе Празника пресвете Богородице преподобномученице Теодосије Тирске.Ломљење славског колача и лутургију предводио је Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом у храму Светог Василија Острошког на Вељинама.

Тог дана одржана је и свечана додјела диплома мастерима и дипломираним музичким умјетницима Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву. У оквиру свечаности додјељена су признања институцијама и појединцима који су у значајној мјери допринијели афирмацији и развоју Музичке академије.

Традиционални, годишњи, концерт студената Музичке академије одржан је у сриједу, 12. јуна, у сали Музичке академије.

Свечаности поводом јубилеја 25 година успјешног рада, Музичка академија ће наставити током 2019. године.