Start / Sve Aktuelnosti / Koncertima i svečanostima počelo obilježavanje jubileja – 25 godina postojanja i rada Muzičke akademije

Koncertima i svečanostima počelo obilježavanje jubileja – 25 godina postojanja i rada Muzičke akademije

Svečanim koncertom, koji je održan 10. juna, u amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta „Prof. dr Veljko Vuletić“ počelo je obilježavanje četvrt vijeka postojanja i rada Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS).

Na Svečanom koncertu nastupili su Kamerni hor pod dirigentskom palicom Rada Radovića, orkestar harmonika kojim je dirigovao Dražan Kosorić i Hor Muzičke akademije predvođen dirigentom Dariom Vučićem.

Svečanosti povodom ovog značajnog jubileja nastavljene su u utorak, 11. juna, obilježavanjem Krsne slave Praznika presvete Bogorodice prepodobnomučenice Teodosije Tirske.Lomljenje slavskog kolača i luturgiju predvodio je Njegovo
Visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Gospodin Hrizostom u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama.

Tog dana održana je i svečana dodjela diploma masterima i diplomiranim muzičkim umjetnicima Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U okviru svečanosti dodjeljena su priznanja institucijama i pojedincima koji su u značajnoj mjeri doprinijeli afirmaciji i razvoju Muzičke akademije.

Tradicionalni, godišnji, koncert studenata Muzičke akademije održan je u srijedu, 12. juna, u sali Muzičke akademije.

Svečanosti povodom jubileja 25 godina uspješnog rada, Muzička akademija će nastaviti tokom 2019. godine.