Почеле спортске игре „Бориша Старовић и Олга Благојевић“

Друге спортске игре “Бориша Старовић и Олга Благојевић” почеле су у понедјељак, 10. јуна, на игралишту у кругу Универзитетске болнице и Медицинског факултета у Фочи Универзитета у Источном Сарајеву (УИС), а посвећене су првим деканима Медицинског и некадашњег Стоматолошког факултета у овом мјесту.

Студентски савез Медицинског факултета је прошле године објединио турнире у фудбалу и кошарци, те додао такмичења у одбојци, стоном тенису и шаху, а ове године учествује више од 150 студената медицине, професора и другог особља Болнице, Факултета и Студентског дома.

Предсједник Студентског савеза Рајко Павловић рекао је да је важно очувати сјећање на професоре Старовића и Благојевићеву, захваљујући којима је Фоча постала универзитетски центар.

Он је навео да се у фудбалу и кошарци такмиче мушке екипе, док турнире у одбојци, стоном тенису и шаху играју комбиноване мушко-женске екипе.

“Прва три дана играће се групна фаза такмичења, полуфинални сусрети су у четвртак, 13. јуна, а финални у петак, 14. јуна”, рекао је Павловић.

Организацију ових спортских игара помогли су Медицински факултет и Студентски дом Фоча.

Извор: Новинска агенција СРНА