Počele sportske igre „Boriša Starović i Olga Blagojević“

Druge sportske igre “Boriša Starović i Olga Blagojević” počele su u ponedjeljak, 10. juna, na igralištu u krugu Univerzitetske bolnice i Medicinskog fakulteta u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS), a posvećene su prvim dekanima Medicinskog i nekadašnjeg Stomatološkog fakulteta u ovom mjestu.

Studentski savez Medicinskog fakulteta je prošle godine objedinio turnire u fudbalu i košarci, te dodao takmičenja u odbojci, stonom tenisu i šahu, a ove godine učestvuje više od 150 studenata medicine, profesora i drugog osoblja Bolnice, Fakulteta i Studentskog doma.

Predsjednik Studentskog saveza Rajko Pavlović rekao je da je važno očuvati sjećanje na profesore Starovića i Blagojevićevu, zahvaljujući kojima je Foča postala univerzitetski centar.

On je naveo da se u fudbalu i košarci takmiče muške ekipe, dok turnire u odbojci, stonom tenisu i šahu igraju kombinovane muško-ženske ekipe.

“Prva tri dana igraće se grupna faza takmičenja, polufinalni susreti su u četvrtak, 13. juna, a finalni u petak, 14. juna”, rekao je Pavlović.

Organizaciju ovih sportskih igara pomogli su Medicinski fakultet i Studentski dom Foča.

Izvor: Novinska agencija SRNA