У Андрићграду почела са радом Љетна школа молекуларне медицине

Декан Медицинског факултета Фоча Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) проф. др Милан Кулић отворио је у суботу. 25. маја, Љетњу школу молекуларне медицине која је намијењена студентима, чиме је са радом започео први семинар ове школе.

Овај семинар започео је у Андрићграду, што симболизује жељу да наши млади студенти у науци крену путем нашег нобеловца Ива Андрића.

Семинар похађа 25 студената Медицинских факултета из Фоча и Бањалуке и Филозофског факултета Пале. Први семинар, који ће трајати до 31. маја, обухватиће основе Хемије, Биохемије, Имунологије и цитологије и Хумане генетике.

Предавачи су наставници Медицинског факултета Фоча.

У наставку ће крајем августа студенти стицати практична знања у Центру за биомедицинске науке Медицинског факултета Фоча, а трећи семинар биће одржан у октобру ове године.

Ово је само једна од активности, које Медицински факултет Фоча спроводи у циљу унапређења науке. Како су настава и наука двије нераздвојне цјелине, наставници Медицинског факултета су крупним корацима кренули напријед.

Посебну важност заузима укључивање младих студената у научноистраживачки рад, јер се тако стичу вјештине прикупљања доказа, неопходних за свакодневну праксу будућих доктора медицине, дефектолога и психолога. Такође се на овај начин отварају врата за мобилност наших студената.

Ова, као и многе друге активности нашег факултета важан су допринос реализације Стратегије развоја Републике Српске.

Школу је до сада финансијски подржала Општина Вишеград.