U Andrićgradu počela sa radom Ljetna škola molekularne medicine

Dekan Medicinskog fakulteta Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) prof. dr Milan Kulić otvorio je u subotu. 25. maja, Ljetnju školu molekularne medicine koja je namijenjena studentima, čime je sa radom započeo prvi seminar ove škole.

Ovaj seminar započeo je u Andrićgradu, što simbolizuje želju da naši mladi studenti u nauci krenu putem našeg nobelovca Iva Andrića.

Seminar pohađa 25 studenata Medicinskih fakulteta iz Foča i Banjaluke i Filozofskog fakulteta Pale. Prvi seminar, koji će trajati do 31. maja, obuhvatiće osnove Hemije, Biohemije, Imunologije i citologije i Humane genetike.

Predavači su nastavnici Medicinskog fakulteta Foča.

U nastavku će krajem avgusta studenti sticati praktična znanja u Centru za biomedicinske nauke Medicinskog fakulteta Foča, a treći seminar biće održan u oktobru ove godine.

Ovo je samo jedna od aktivnosti, koje Medicinski fakultet Foča sprovodi u cilju unapređenja nauke. Kako su nastava i nauka dvije nerazdvojne cjeline, nastavnici Medicinskog fakulteta su krupnim koracima krenuli naprijed.

Posebnu važnost zauzima uključivanje mladih studenata u naučnoistraživački rad, jer se tako stiču vještine prikupljanja dokaza, neophodnih za svakodnevnu praksu budućih doktora medicine, defektologa i psihologa. Takođe se na ovaj način otvaraju vrata za mobilnost naših studenata.

Ova, kao i mnoge druge aktivnosti našeg fakulteta važan su doprinos realizacije Strategije razvoja Republike Srpske.

Školu je do sada finansijski podržala Opština Višegrad.