Одржан научни скуп посвећен проф. др Гојку Бабићу

Поводом 90 година од рођења првог декана Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) проф. др Гојка Бабића и уједно 25 година од обнављања рада Катедре за педагогију, на Факултету је 25. маја одржан научни скуп под називом „Живот и дјело Гојка Бабића“ .

Обративши се учесницима скупа и члановима породице Гојка Бабића, декан Факултета проф. др Драга Мастиловић отворио је скуп и истакао да је понекад потребно осврнути се и на прошлост и пут који је пређен у времену обнављања рада Филозофског факултета, којем је у значајној мјери допринос дао први декан проф. др Гојко Бабић.

Учесници скупа су у сјећање на проф. др Гојка Бабића овај сусрет посветили оживљавању његовог лика, дјела и научног доприноса, а прво предавање под називом „Сјећања на проф. Бабића“ изложио је академик Бранко Летић, након кога су излагања наставили еминентни професори из Бања Луке, Приштине, Сарајева, Ужица, Београда и Источног Сарајева.

Предавања су била интердисциплинарна, осим професора са Катедре за педагогију, учествовали су и професори са Катедре за србистику, англистику, психологију и општу књижевност и библиотекартсво.

Иницијатор овог скупа под називом „Живот и дјело Гојка Бабића“ је Катедра за педагогију, која је изразила захвалност декану Филозофског факултета Пале проф. др Драги Мастиловићу, продеканима и свим професорима који су подржали одржавање овог научног скупа.