Предавачи из Руске Федерације одржали циклус предавања

У сриједу, 22. маја, на Филозофском факултету Пале Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) у организацији Руске хуманитарне мисије на Балкану, Катедре за русистику и Центра за руске студије предавачи из Руске Федерације одржали су циклус предавања.

Истакнути професор Виктор Михајлович Шаклеин са партнерског Руског универзитета дружбе народа говорио је о различитим аспектима у настави руског језика као страног: културолошком, социјално-политичком, историјском.

Поред тога, на Филозофском факултету Пале први пут је организован тзв. мастер-клас, у оквиру којег је доцент др Ана Јурјевна Петанова са Катедре за руски језик као страни Московског државног окружног универзитета говорила о новим тенденцијама у настави руског језика као страног, док је Надежда Васиљевна Кондрат из Руске хуманитарне мисије на Балкану одржала практичну наставу, тј. интерактивни час са студентима Катедре за русистику.

Учесници су добили сертификате о учешћу на семинару.

Приликом посјете Филозофском факултету Пале директор Руске хуманитарне мисије на Балкану Михаил Бондар донирао је Центру за руске студије два notebook-a, као и комплет књига за учење руског језика, а договорена је и даља сарадња.