Наставници и сарадници Музичке академије на научном скупу „Традиција као инспирација“ у оквиру манифестације „Дани Владе С. Милошевића“ 2019

У оквиру традиционалне манифестације Дани Владе С. Милошевића 2019, на научном скупу “Традиција као инспирација”, одржаном у Бањалуци од 12. до 14. априла, наставници и сарадници Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) су и ове године учествовали у раду овог скупа у различитим сесијама.

Мр Валентина Дутина, излагала је рад на тему „Фолклорне интонације у дјелима Владе Милошевића и Војина Комадине инспирисаним поезијом Мака Диздара (сесија посвећена Влади С. Милошевићу), мр Душан Ерак, рад на тему “Методичке поставке ритмичких фигура у приручницима српских аутора примјењиваних у настави музичке писменост босанскохерцеговачким школама од 1918. до 1939. године (сесија Музичка педагогија), др Мирадет Зулић, рад на тему “Седамдесет година постојања и рада Основне музичке школе у Тузли (сесија Музикологија), мр Невена Ћеклић рад на тему “Индикација европске музичке традиције у савременом свијету пијанизма (сесија Музикологија), мр Ивана Церовић и мр Пеђа Харт рад на тему “Нова једноставност у Тужним песмама Војина Комадине (сесија Музичка теорија), мр Сњежана Ђукић Чамур рад на тему “Однос семантичког плана и музичког формалног плана у вокалном циклусу Градинар Властимира Перичића (сесија Музичка теорија).

Научни скуп одржан је у организацији Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, Академије наука и умјетности Републике Српске и Музиколошког друштва Републике Српске.