На Правном факултету одржан Дан отворених врата

На Правном факултету 17. априла 2019. године одржан је Дан отворених врата. Ученици средњих школа из Требиња, Вишеграда, Рогатице, Сокоца, Пала, Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева били су гости Правног факултета.

Пред око 160 матураната говорили су градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и савјетник начелника општине Пале Срђан Шекара.

Вуковић и Шекара су истакли значај Универзитета у Источном Сарајеву за Град Источно Сарајево и источни дио Републике Српске. Указали су на потребу за квалитетним правницима, а тај задатак Правни факултет веома успјешно извршава.

Декан Правног факултета проф. др Горан Марковић укратко је представио будућим студентима бројне предности студирања на нашем факултету, наводећи наставне и ваннаставне активности које факултет организује.

Продекан доц. др Димитрије Ћеранић истакао је да је УИС први акредитовани универзитет у БиХ, а да је студијски програм “право” на нашем факултету први и до сада једини акредитовани студиј права.

Наши студенти Драган Фалаџић и Горица Суботић, чланови Бесједничке секције, обратили су се матурантима пригодним бесједама. Дуо гитара са Музичке академије показали су музичко умијеће у паузама.

Матуранти су обишли зграду Правног факултета, а изненађени су пригодним наградама и програмом у судници који су водиле студенткиње Ана Чаваркапа и Милица Дебелногић.

Обилазак Ски центра Равна планина и Музеја Старе православне цркве Св. архангела Михаила и Гаврила на Башчаршији употпунили су програма Дана, након чека су гости испраћени.