Na Pravnom fakultetu održan Dan otvorenih vrata

Na Pravnom fakultetu 17. aprila 2019. godine održan je Dan otvorenih vrata. Učenici srednjih škola iz Trebinja, Višegrada, Rogatice, Sokoca, Pala, Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva bili su gosti Pravnog fakulteta.

Pred oko 160 maturanata govorili su gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara.

Vuković i Šekara su istakli značaj Univerziteta u Istočnom Sarajevu za Grad Istočno Sarajevo i istočni dio Republike Srpske. Ukazali su na potrebu za kvalitetnim pravnicima, a taj zadatak Pravni fakultet veoma uspješno izvršava.

Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković ukratko je predstavio budućim studentima brojne prednosti studiranja na našem fakultetu, navodeći nastavne i vannastavne aktivnosti koje fakultet organizuje.

Prodekan doc. dr Dimitrije Ćeranić istakao je da je UIS prvi akreditovani univerzitet u BiH, a da je studijski program “pravo” na našem fakultetu prvi i do sada jedini akreditovani studij prava.

Naši studenti Dragan Faladžić i Gorica Subotić, članovi Besjedničke sekcije, obratili su se maturantima prigodnim besjedama. Duo gitara sa Muzičke akademije pokazali su muzičko umijeće u pauzama.

Maturanti su obišli zgradu Pravnog fakulteta, a iznenađeni su prigodnim nagradama i programom u sudnici koji su vodile studentkinje Ana Čavarkapa i Milica Debelnogić.

Obilazak Ski centra Ravna planina i Muzeja Stare pravoslavne crkve Sv. arhangela Mihaila i Gavrila na Baščaršiji upotpunili su programa Dana, nakon čeka su gosti ispraćeni.