Матуранти из регије посјетили Економски факултет Пале

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) организовао је “Отворена врата” како би се ученици четвртих разреда средњих школа Сарајевско-романијске регије упознали о предностима студирања на овој јавној високошколској установи.

Декан Економског факултета на Палама проф. др Радомир Божић рекао је да је ово једна од активности уписне или промотивне кампање на Факултету, који су посјетили матуранти из Источног Сарајева, Рогатице, са Пала и Сокоца.

“У претходна два мјесеца обишли смо све средње школе и представили матурантима како изгледају студији на Економском факултету, шта је то што би их опредијелило да студирају баш у нашој установи, износили разлоге у њихову корист да се опредијеле да упишу економију“, истакао је Божић.

Он је навео да је њихова кључна порука матурантима да им студији на Економском факултету на Палама на два студијска програма на првом циклусу омогућавају да стекну знања и вјештине којима могу бити конкурентни на тржишту рада у Републици Српској, БиХ и окружењу.

Божић је истакао да су студијске програме прилагодили потребама тржишта рада и будућим студентима, да ће имати посвећен рад наставника, сарадника, предавања, системске вјежбе и сву подршку и помоћ с циљем савладавања наставних садржаја.
“Фокусирали смо наше активности на развој предузетничког духа код студената који би требало да им помогне да опција њиховог запослења када заврше факултет буде развој властитог бизниса”, навео је Божић. Он је додао да на Економском факултету имају стабилан број студената током посљедње три године, те да се радују новој генерацији студената.

Ученик четвртог разреда туристичке школе Никола Лазаревић са Пала рекао је да му је драго што је са осталим матурантима посјетио Економски факултет како би се упознали са особљем, о плану и програму студирања, те да ће највјероватније уписати економију.

Извор: Новинска агенција СРНА