Maturanti iz regije posjetili Ekonomski fakultet Pale

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) organizovao je “Otvorena vrata” kako bi se učenici četvrtih razreda srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije upoznali o prednostima studiranja na ovoj javnoj visokoškolskoj ustanovi.

Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama prof. dr Radomir Božić rekao je da je ovo jedna od aktivnosti upisne ili promotivne kampanje na Fakultetu, koji su posjetili maturanti iz Istočnog Sarajeva, Rogatice, sa Pala i Sokoca.

“U prethodna dva mjeseca obišli smo sve srednje škole i predstavili maturantima kako izgledaju studiji na Ekonomskom fakultetu, šta je to što bi ih opredijelilo da studiraju baš u našoj ustanovi, iznosili razloge u njihovu korist da se opredijele da upišu ekonomiju“, istakao je Božić.

On je naveo da je njihova ključna poruka maturantima da im studiji na Ekonomskom fakultetu na Palama na dva studijska programa na prvom ciklusu omogućavaju da steknu znanja i vještine kojima mogu biti konkurentni na tržištu rada u Republici Srpskoj, BiH i okruženju.

Božić je istakao da su studijske programe prilagodili potrebama tržišta rada i budućim studentima, da će imati posvećen rad nastavnika, saradnika, predavanja, sistemske vježbe i svu podršku i pomoć s ciljem savladavanja nastavnih sadržaja.
“Fokusirali smo naše aktivnosti na razvoj preduzetničkog duha kod studenata koji bi trebalo da im pomogne da opcija njihovog zaposlenja kada završe fakultet bude razvoj vlastitog biznisa”, naveo je Božić. On je dodao da na Ekonomskom fakultetu imaju stabilan broj studenata tokom posljednje tri godine, te da se raduju novoj generaciji studenata.

Učenik četvrtog razreda turističke škole Nikola Lazarević sa Pala rekao je da mu je drago što je sa ostalim maturantima posjetio Ekonomski fakultet kako bi se upoznali sa osobljem, o planu i programu studiranja, te da će najvjerovatnije upisati ekonomiju.

Izvor: Novinska agencija SRNA