Привредницима представљене могућности за међународну пословну сарадњу кроз Европску мрежу предузетништва Републике Српске

Више од 50 представника привреде, агенција и лабораторија присуствовало је 23.03.2019. године презентацији механизама подршке малим и средњим предузећима кроз Европску мрежу предузетништва Републике Српске коју је организовао Универзитет у Источном Сарајеву (УИС) заједно са Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа у Бијељини.

Европска мрежа предузетништва (e Enterprise Europe Network – EEN) представља највећу мрежу за подршку развоју предузећа и предузетништва у свијету.

Присутни су највише интересовања показали за могућност учешћа на међународним пословним сусретима и коришћење базе за међународну сарадњу, а занимале су их и друге услуге које пружа Агенција и Европска мрежа предузетништва Републике Српске.

Презентација је организована у сарадњи са Подручном привредном комором Бијељине и уз подршку Технолошког факултета Зворник Универзитета у Источном Сарајеву и Удружења инжењера технологије Републике Српске.