Старт / Вијести - Технолошки факултет / Привредницима представљене могућности за међународну пословну сарадњу кроз Европску мрежу предузетништва Републике Српске

Привредницима представљене могућности за међународну пословну сарадњу кроз Европску мрежу предузетништва Републике Српске

Више од 50 представника привреде, агенција и лабораторија присуствовало је 23.03.2019. године презентацији механизама подршке малим и средњим предузећима кроз Европску мрежу предузетништва Републике Српске коју је организовао Универзитет у Источном Сарајеву (УИС) заједно са Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа у Бијељини.

Европска мрежа предузетништва (e Enterprise Europe Network – EEN) представља највећу мрежу за подршку развоју предузећа и предузетништва у свијету.

Присутни су највише интересовања показали за могућност учешћа на међународним пословним сусретима и коришћење базе за међународну сарадњу, а занимале су их и друге услуге које пружа Агенција и Европска мрежа предузетништва Републике Српске.

Презентација је организована у сарадњи са Подручном привредном комором Бијељине и уз подршку Технолошког факултета Зворник Универзитета у Источном Сарајеву и Удружења инжењера технологије Републике Српске.