Start / Fakulteti i Akademije / Privrednicima predstavljene mogućnosti za međunarodnu poslovnu saradnju kroz Evropsku mrežu preduzetništva Republike Srpske

Privrednicima predstavljene mogućnosti za međunarodnu poslovnu saradnju kroz Evropsku mrežu preduzetništva Republike Srpske

Više od 50 predstavnika privrede, agencija i laboratorija prisustvovalo je 23.03.2019. godine prezentaciji mehanizama podrške malim i srednjim preduzećima kroz Evropsku mrežu preduzetništva Republike Srpske koju je organizovao Univerzitet u Istočnom Sarajevu (UIS) zajedno sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća u Bijeljini.

Evropska mreža preduzetništva (e Enterprise Europe Network – EEN) predstavlja najveću mrežu za podršku razvoju preduzeća i preduzetništva u svijetu.

Prisutni su najviše interesovanja pokazali za mogućnost učešća na međunarodnim poslovnim susretima i korišćenje baze za međunarodnu saradnju, a zanimale su ih i druge usluge koje pruža Agencija i Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske.

Prezentacija je organizovana u saradnji sa Područnom privrednom komorom Bijeljine i uz podršku Tehnološkog fakulteta Zvornik Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Udruženja inženjera tehnologije Republike Srpske.