Privrednicima predstavljene mogućnosti za međunarodnu poslovnu saradnju kroz Evropsku mrežu preduzetništva Republike Srpske

Više od 50 predstavnika privrede, agencija i laboratorija prisustvovalo je 23.03.2019. godine prezentaciji mehanizama podrške malim i srednjim preduzećima kroz Evropsku mrežu preduzetništva Republike Srpske koju je organizovao Univerzitet u Istočnom Sarajevu (UIS) zajedno sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća u Bijeljini.

Evropska mreža preduzetništva (e Enterprise Europe Network – EEN) predstavlja najveću mrežu za podršku razvoju preduzeća i preduzetništva u svijetu.

Prisutni su najviše interesovanja pokazali za mogućnost učešća na međunarodnim poslovnim susretima i korišćenje baze za međunarodnu saradnju, a zanimale su ih i druge usluge koje pruža Agencija i Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske.

Prezentacija je organizovana u saradnji sa Područnom privrednom komorom Bijeljine i uz podršku Tehnološkog fakulteta Zvornik Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Udruženja inženjera tehnologije Republike Srpske.