Старт / Вијести - Универзитет / Посјета Пољопривредном државном Универзитету у Вороњежу

Посјета Пољопривредном државном Универзитету у Вороњежу

Представници УИС, проректор за науку, истраживање и развој, доцент др Синиша Берјан, и руководилац Катедре за русистику Филозофског факултета УИС и директор Центра за руске студије, доцент др Вишња Вишњевац, посјетили су 22. и 23. марта 2019. године Пољопривредни државни универзитет у Вороњежу.

Испред Пољопривредног државног универзитета у Вороњежу састанку су присуствовали ректор универзитета доцент др Николај Иванович Бухтојаров, проректор за међународне односе, доцент др Јуриј Владимирович Њекрасов, декан Факултета агрономије, агрохемије и екологије, доцент др Александар Павлович Пичугин, декан Економског факултета, доцент др Александар Владимирович Агибалов, и руководилац Припремног одјељења за стране студенте, професор др Татјана Николајевна Дањкова.

Универзитет у Источном Сарајеву његује вишегодишњу сарадњу са Пољопривредним државним универзитетом у Вороњежу, о чему свједоче љетње школе за студенте оба универзитета, које ће се и ове године организовати, заједнички пројекти и конференције, као и мобилност студената у току академске године.

О сарадњи између два универзитета говори и студијски боравак четири студента Катедре за русистику Филозофског факултета УИС, који на вороњешком универзитету тренутно похађају двосеместрално усавршавање. У току састанка утврђени су правци којима ће се даља сарадња двају универзитета продубљивати, а то је, прије свега, већа мобилност студената и наставног кадра, као и коауторски радови који ће се објављивати у научним часописима Руске Федерације и Републике Српске.