Потписан меморандум о сарадњи између Економског факултета Пале и Адико банке

Адико банка Бањалука и Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) потписали су меморандум о сарадњи којим је договорена практична обука за студенте овог факултета у пословницама банке.

Студенти ће у оквиру сарадње имати прилику да примијене теоријско знање у пракси, те да проведу три мјесеца у динамичном пословном окружењу у пословницама Адико банке на подручју регије Источно Сарајево, саопштено је из ове банке.

“Адико банка Бањалука конципира своје пословање на принципима јасног и једноставног банкарства, са којим ће се студенти који буду код нас на пракси и практично упознати. Вјерујем да ће им ова пракса бити идеална подлога за изградњу каријере у финансијском сектору”, рекао је члан Управе Адико банке Бањалука Боштјан Печенко.

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радомир Божић рекао је да ова образовна установа настоји да студентима омогући да стечена теоријска знања додатно унаприједе путем практичне обуке, како би након окончања школовања били што спремнији за самосталан рад, укључујући рад у банкарском сектору.

Он је додао да факултет ове активности спроводи у координацији са послодавцима.