На Правном факултету отпочела обука за коришћење базе Paragraf lex

На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) отпочела је обука за коришћење највеће регионалне електронске базе правних прописа, судске праксе, стручних коментара правних прописа и правних модела, Paragraf lex.

Ова база обухвата правне системе Републике Српске, Федерације БиХ, Брчко Дистрикта БиХ, Кантона Сарајево и БиХ.

Свим полазницима обуке који положе завршни тест биће издат сертификат о оспособљености за коришћење базом који ће заједно да издају Paragraf lex и Правни факултет.

Обуку за коришћење базом моћи ће похађати сви студенти мастер студија, као и студенти треће и четврте године првог циклуса студија Правног факултета.

Осим наших садашњих студената, за обуку се могу пријавити и наши бивши студенти, али и сви остали правници попут судија, адвоката, тужилаца, нотара, адвокатских и судских приправника, нотарских помоћника, правника који се баве правничким послом у различитим институцијама, привредним друштвима, органима и организацијама итд.

Сви заинтересовани за обуку, могу се јавити доц. др Димитрију Ћеранићу путем електронске поште: dimitrijeceranic@yahoo.com

Тридесетак садашњих и бивших студената нашег факултета на Палама и у Бијељини већ је прошло први круг обуке, а током фебруара биће организован други дио и полагање тестова, те свечано уручивање сертификата.

По један студент из сваке групе од најмање двадесетак полазника биће награђен једногодишњим бесплатним приступом бази, а подсјећамо да је редовна накнада око 370 КМ годишње.

Сви студенти Правног факултета моћи ће бесплатно приступити бази преко рачунара у библиотеци на Палама и у Бијељини у току радног времена, а наставно особље ће имати приступ путем рачунара из својих кабинета.

Захваљујемо колегама из Paragraf lex-а на одличној сарадњи и надамо се унапређењу пословних односа.