Na Pravnom fakultetu otpočela obuka za korišćenje baze Paragraf lex

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) otpočela je obuka za korišćenje najveće regionalne elektronske baze pravnih propisa, sudske prakse, stručnih komentara pravnih propisa i pravnih modela, Paragraf lex.

Ova baza obuhvata pravne sisteme Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko Distrikta BiH, Kantona Sarajevo i BiH.

Svim polaznicima obuke koji polože završni test biće izdat sertifikat o osposobljenosti za korišćenje bazom koji će zajedno da izdaju Paragraf lex i Pravni fakultet.

Obuku za korišćenje bazom moći će pohađati svi studenti master studija, kao i studenti treće i četvrte godine prvog ciklusa studija Pravnog fakulteta.

Osim naših sadašnjih studenata, za obuku se mogu prijaviti i naši bivši studenti, ali i svi ostali pravnici poput sudija, advokata, tužilaca, notara, advokatskih i sudskih pripravnika, notarskih pomoćnika, pravnika koji se bave pravničkim poslom u različitim institucijama, privrednim društvima, organima i organizacijama itd.

Svi zainteresovani za obuku, mogu se javiti doc. dr Dimitriju Ćeraniću putem elektronske pošte: dimitrijeceranic@yahoo.com

Tridesetak sadašnjih i bivših studenata našeg fakulteta na Palama i u Bijeljini već je prošlo prvi krug obuke, a tokom februara biće organizovan drugi dio i polaganje testova, te svečano uručivanje sertifikata.

Po jedan student iz svake grupe od najmanje dvadesetak polaznika biće nagrađen jednogodišnjim besplatnim pristupom bazi, a podsjećamo da je redovna naknada oko 370 KM godišnje.

Svi studenti Pravnog fakulteta moći će besplatno pristupiti bazi preko računara u biblioteci na Palama i u Bijeljini u toku radnog vremena, a nastavno osoblje će imati pristup putem računara iz svojih kabineta.

Zahvaljujemo kolegama iz Paragraf lex-a na odličnoj saradnji i nadamo se unapređenju poslovnih odnosa.