Одржан стручни семинар о настави кинеског језика

Катедра за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) у сарадњи са Националном канцеларијом за кинески језик као страни Ханбан из НР Кине организовала је у суботу, 1. децембра, стручни семинар о настави кинеског језика.

Семинару је присуствовало наставно особље Катедре за синологију Филозофског факултета, новинари Кинеске новинске агенције Синхуа, те представници Универзитета у Источном Сарајеву, Мостару и Сарајеву, на којима се такође изучава кинески језик као изборни предмет или као курс (у оквиру Конфуцијевог института).

Теме које су изложене на семинару уско су везане са наставом кинеског језика гдје се издваја улога домаћег наставника у процесу наставе. Пракса у више земаља је показала да је домаћи наставник незамјењив у настави, без којег број ученика веома брзо опада. Одржавање оваквог семинара је сјајна прилика да се изнесу и стручна рјешења за тај проблем.

Семинар је подржао Ханбан, са намјером да додатно обиљежи седам година постојања Катедре, заједничког пројекта Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Ханбана.

Семинар је одржан у просторијама Филозофског факултета.