Свечано обиљежен Дан Економског факултета Пале

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је у суботу, 24. новембра, Дан факултета, 66 година постојања и 25 година рада у Републици Српској.

Декан Економског факултета проф. др Радомир Божић поздравио је све присутне у име студента и запослених на Економском факултету Пале. Декан је истакао да на Економском факултету студира укупно 584 студента. На другом циклусу студија, на шест студијских програма студира 88 студената. До сада је на Економском факултету Пале дипломирало 2085 студента, магистраске и мастер радове одбранио је 221 кандидат, а докторирало је 24 кандидата. У току су активности за покретање и трећег циклуса студија. Ове године диплому Економског факултета стекло је 15 магистара економских наука, 17 магистра и мастера економије, затим 84 дипломирана економиста, од тога 11 на студијском програму туризам и хотелијерство. Декан је честитао је свим студентима који су добили дипломе.

Поздрав присутним и честитике Економском факултету на 66 година постојања и 25 година рада у Српској упутио је и доц. др Синиша Берјан, проректор Универзитета у Источном Сарајеву. На свечаности се обратио и проф. др Александар Грубор, декан братског Економског факултета у Суботици.

Захвалницу за двадесет година рада добио је проф. др Александар Стојановић, док су за десет година рада захвалнице добили доц. др Весна Пророк, доц. др Дамјан Даниловић, доц. др Предраг Млинаревић и мр Немања Шаренац.

На прослави су токође уручена признања и награде најбољим студентима. Најбољи студенти другог циклуса студија на Економском факултету са просјеком десет су Милана Тодић, Александра Глуховић, Сања Мандић и Оља Радојковић. Милана Тодић, као најбоља, истакла је тежак пут до дипломе и да захтјева много одрицања, али и то да се успјех на крају исплатио.

Најбољи активни студенти у академској 2017/18 годину су Нина Брчкало и Јована Трифковић са просјечном оцјеном 9,75 (прва година), Дејан Пљуцо 9,75 (друга година) и Наташа Лиздек 9,86 (трећа година).

У умјетничком дијелу свечаности наступили су студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.