Свечаности поводом Дана Економског факултета Пале

Низом свечаности у суботу, 24. новембра, Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) обиљежиће Дан факултета – 66 година традиције и 25 година постојања и рада у Републици Српској као чланица Универзитета у Источном Сарајеву.

Прослава ће почети одржавањем округлог стола на тему “Студентско предузетништво и други модалитети сарадње Економског факултета Пале са пословним заједницама и јавним институцијама” чији је почетак планиран у 10:30 часова.

Прослава ће бити настављена у 12 часова промоцијом и додјелом диплома магистрима и свршеним студентима првог циклуса студија.

За четврт вијека постојања и рада Економски факултет Пале изњедрио је приближно 2000 дипломираних економиста, 130 магистара, 60 мастера и више од 20 доктора наука.

Економски факултет наставни процес изводи на прва два циклуса студија. На првом циклусу студија настава се реализује на студијским програмима Економија и Туризам и хотејерство, док на другом циклусу студија нова знања се стичу на пет студијских програма: Финансије, пословно управљање, Макроекономија, реформе и бизнис, Економски развој БиХ, Квантитативна економија и Туризам и хотелијерство.

На овој високообразовној установи тренутно се школује око 800 студената.