Svečanosti povodom Dana Ekonomskog fakulteta Pale

Nizom svečanosti u subotu, 24. novembra, Ekonomski fakultet Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) obilježiće Dan fakulteta – 66 godina tradicije i 25 godina postojanja i rada u Republici Srpskoj kao članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Proslava će početi održavanjem okruglog stola na temu “Studentsko preduzetništvo i drugi modaliteti saradnje Ekonomskog fakulteta Pale sa poslovnim zajednicama i javnim institucijama” čiji je početak planiran u 10:30 časova.

Proslava će biti nastavljena u 12 časova promocijom i dodjelom diploma magistrima i svršenim studentima prvog ciklusa studija.

Za četvrt vijeka postojanja i rada Ekonomski fakultet Pale iznjedrio je približno 2000 diplomiranih ekonomista, 130 magistara, 60 mastera i više od 20 doktora nauka.

Ekonomski fakultet nastavni proces izvodi na prva dva ciklusa studija. Na prvom ciklusu studija nastava se realizuje na studijskim programima Ekonomija i Turizam i hotejerstvo, dok na drugom ciklusu studija nova znanja se stiču na pet studijskih programa: Finansije, poslovno upravljanje, Makroekonomija, reforme i biznis, Ekonomski razvoj BiH, Kvantitativna ekonomija i Turizam i hotelijerstvo.

Na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi trenutno se školuje oko 800 studenata.