Проф. др Горан Марковић изабран за декана Правног факултета

Одлуком Наставно-научног вијећа Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) и верфиковањем избора од стране ректора Универзитета, проф. др Горан Марковић изабран је на функцију декана ове високообразовне установе.

Проф. др Горан Марковић рођен је 1978. године у Бијељини. Правни факултет Универзитета у Београду завршио је 2001. године. На истом факултету је магистрирао, 2005. године, и докторирао, 2009. године. На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву ради од 2007. године. У звање ванредног професора за ужу научну област Уставно право биран је 2015. године. Од 2011. године обављао је дужност продекана за научно-истраживачки рад, а од 2015. године и дужност члана Сената Универзитета у Источном Сарајеву.

Проф. Марковић је објавио двије научне књиге и 79 научних радова, а коаутор је једног уџбеника. Учествовао је на око 50 научних конференција у земљи и иностранству. Члан је редакција сљедећих часописа: Годишњак Правног факултета у Источном Сарајеву, Годишњак студената Правног факултета у Источном Сарајеву, Central and Eastern European Legal Studies (Атина), Journal on Contemporary Central and Eastern Europe (Лондон), Правни хоризонти (Правни факултет у Нишу), Наука и безбедност (Криминалистичко-полицијска академија у Београду).

Члан је Управног одбора Европске организације за јавно право (EPLO), са сједиштем у Атини. Био је уредник или члан редакције једанаест зборника радова са научних скупова. Учествовао је у организацији осам научних скупова на Правном факултету, три Школе родне равноправности и Школе толеранције.