Одржана промоција Пољопривредног универзитета из Вороњежа

У амфитетару Филозофског факултета Пале Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) одржана је промоција Државног пољопривредног универзитета „Император Петар I“ у Вороњежу из Русије.

Том приликом професори и студенти овог Универзитета представили су свој град, културу и Универзитет на ком је отворено припремно одјељење за стране држављане који не знају руски језик.

„На припремном одјељењу полазници су они студенти који желе да наставе студирање у Русији, на нашем или другим Универзитетима, а циљ нашег припремног одјељења је да студенти савладају руски језик како би могли даље наставити школовање у Русији“, истакла је Татјана Николаевна, руководилац припремног одјељења за стране држављане.

Напоменула је да полазници припремног одјељења могу похађати наставу бесплатно (тзв. буџет) или као самофинансирајући студенти.

На промоцији је такође представљен кратки рекламни филм студената Филозофског факултета Пале који су били учесници програма студирања Универзитета у Вороњежу на основу чега се може закључити да сарадња између Универзитета у Вороњежу и Филозофског факултета има дугу традицију.

На Универзитету тренутно студира више од педест стотина страних студентата из других земаља, а сваке године више од осамдесет студената из иностранства долази на Припремни факултет.

Промоцију је уприличио вокални дио Народног ансамбла руске пјесме и музике „Черназјомачка“ из Вороњежа.