Радни састанак представника Технолошког факултета и Геолошког завода Српске

Дана 24.10.2018. године директор Геолошког завода Републике Српске Драган Митровић са сарадницима посјетио је Технолошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) и при том декану факултета проф. др Миладину Глигорићу уручио низ публикација и различитих геолошких карата које су израдили сручњаци овог Завода.

Ради се о неколико врло значајних прегледних карата као што су: Геолошка карта Републике Српске 1:300 000, Хидрогеолошка карта Републике Српске 1:300 000, Карта склоности терена ка клижењу Републике Српске 1:300 000 и Карта термалних, минералних и термоминералних вода Републике Српске 1:300 000 са пратећим тумачима, које представљају приказ геолошке грађе Републике Српске и различитих особина у вези са геолошком грађом.

Поред геолошких карата различитих врста и намјена, Технолошком факултету у Зворнику су уручене и значајне публикације као што су Геотермални атлас и публикација „Анализа сектор топлификације могућа подршка кориштењем геотермалне енергије“, које ће бити од велике користи студентима Технолошког факултета у њиховом редовном образовању.

На одржаном радном састанку покренут је низ активности о унапређењу сарадње ове двије институције у областима научно-истраживачког рада.