Radni sastanak predstavnika Tehnološkog fakulteta i Geološkog zavoda Srpske

Dana 24.10.2018. godine direktor Geološkog zavoda Republike Srpske Dragan Mitrović sa saradnicima posjetio je Tehnološki fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) i pri tom dekanu fakulteta prof. dr Miladinu Gligoriću uručio niz publikacija i različitih geoloških karata koje su izradili sručnjaci ovog Zavoda.

Radi se o nekoliko vrlo značajnih preglednih karata kao što su: Geološka karta Republike Srpske 1:300 000, Hidrogeološka karta Republike Srpske 1:300 000, Karta sklonosti terena ka kliženju Republike Srpske 1:300 000 i Karta termalnih, mineralnih i termomineralnih voda Republike Srpske 1:300 000 sa pratećim tumačima, koje predstavljaju prikaz geološke građe Republike Srpske i različitih osobina u vezi sa geološkom građom.

Pored geoloških karata različitih vrsta i namjena, Tehnološkom fakultetu u Zvorniku su uručene i značajne publikacije kao što su Geotermalni atlas i publikacija „Analiza sektor toplifikacije moguća podrška korištenjem geotermalne energije“, koje će biti od velike koristi studentima Tehnološkog fakulteta u njihovom redovnom obrazovanju.

Na održanom radnom sastanku pokrenut je niz aktivnosti o unapređenju saradnje ove dvije institucije u oblastima naučno-istraživačkog rada.