Проректор УИС-а боравио у Шпанији у посјети Универзитету у Хаену

Проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Дејан Бокоњић боравио је од 16. до 18. септембра 2018. године у Хаену, Шпанија, гдје је организован семинар посвећен интернационализацији у високом образовању, постојећим и будућим трендовима.

Као представник Универзитета у Источном Сарајеву, проректор Бокоњић се на овом семинару обратио учесницима излагањем на тему стратегије интернационализације-шири концепт.

На семинару, који је организован у оквиру прославе 25 година постојања Универзитета у Хаену, излагачи су били и дугогодишњи партнери Универзитета у Хаену (Universidad de Jaén) из Бразила, Мексика, САД-а, Њемачке, Француске, Индије и Кореје.

Као резултат скупа донесени су закључци које се односе на даље развијање како класичне мобилности, тако и виртуалне међу присутним партнерима, апликовање заједничких пројеката, рад на већој видљивости универзитета, увођењу додатних мјера осигурања квалитета у области интернационализације и друго.

У билатералним контактима током семинара је договорена сарадња са представницима Универзитета Sagu Raju из Индије око размјене студената и могућег студирања студената из Индије на Универзитету у Источном Сарајеву, потписивање уговора о сарадњи са Univerisidad do Estado у Рио де Жанеиру, а договорена је и посјета проректора за међународну сарадњу Универзитета у Хаену Универзитету у Источном Сарајеву у јануару 2019 године.

Проректор Бокоњић је, такође, присуствовао и академији посвећеној великом јубилеју – 25 година постојања Универзитета у Хаену, коју је отворио ректор Универзиета у Хаену проф. Ортега, а на којој су се учесницима обратили многобројни професори, гости, представници Министарства образовања Шпаније и друге званице.