УИС коорганизатор округлог стола “Развој туризма у РС уз подршку развојних агенција”

У Андрићевом институту у Aндрићграду данас је организован округли сто на тему “Развој туризма у Републици Српској уз подрску развојних агенција” у организацији Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа РС,  док су Универзитет у Источном Сарајеву и Универзитет у Бањој Луци коорганизатори овог догађаја.

Овај округли сто је окупио локалне развојне агенције из Републике Српске и Србије, туристичке организације, представнике министарства, општине Вишеград, универзитета и привреде с циљем бољег повезивања и размјене искустава и отварању нових пројеката у области туризма.

Универзитет у Источном Сарајеву представљају доц. др Драган Војиновић, мр Намања Шаренац и мр Јелена Мићић. УИС је коорганизатор овог округлог стола кроз мрежу ЕУНОРС која интезивно подстиче сарадњу науке и привреде и кроз организацију оваквих догађаја.

Рад округлог стола отворили су помоћник министра у Министарству индустрије, енергетике и рударства Републике српске Зоран Савић и директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић. Дискусију су наставили представници Туристичке организације Србије, Републике Српске и општине Вишеград, који су представили своје туристичке понуде.

Проф. др Јово Атељевић са Економског факултета Универзитета у Бањој Луци је одржао предавање на тему “Туризам у функцији економског развоја РС”.

Мр Намања Шаренац са Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву је одржао предавање на тему “Туризам у функцији одрживог развоја у РС”.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић презентовао је туристички потенцијал и туристичку понуду Јахорине.

Регионална развојна агенција Златибор представила је предавање на тему “Улога туризма у локалном и регионалном развоју”.

На скупу су се представиле и регионалне развојне агенције из Приједора, Крушевца и Требиња.