Студенти Саобраћајног факултета УИС-а посјетили компанију „Natron-Hayat“

Студенти треће године Саобраћајног факултета Добој, смјера Логистика, посјетили су 8. јуна компанију „Natron-Hayat“ у Маглају, гдје су обишли складишта готових производа, техничког материјала и производног погона папир машине PM4, чији је дневни капацитет производње 250 t папира.

Студенти су имали прилику да се упознају са начином рада, мјестом и улогом складишних система у компанији. Захваљујући визуелном приказу и практичним примјерима које су видјели у компанији, студенти ће моћи употпунити тематске цјелине обрађене у току претходног семестра, те на адекватан начин повезати теорију и праксу.

Компанија „Natron-Hayat“ једна је од водећих компанија у Босни и Херцеговини када је у питању извоз, а  папир извозе у више од 40 земаља свијета.

Веома битна карактеристика компаније јесте да има велики број младог стручног кадра и да су врата компаније увијек отворена за обављање стручне праксе, истраживања везаних за дипломске радове, као и за конкурисање за посао.

Саобраћајни факултет Добој УИС-а може се похвалити да у овој компанији тренутно раде и његови бивши студенти, а сада дипломирани инжењери саобраћаја, смјера Логистика.