Studenti Saobraćajnog fakulteta UIS-a posjetili kompaniju „Natron-Hayat“

Studenti treće godine Saobraćajnog fakulteta Doboj, smjera Logistika, posjetili su 8. juna kompaniju „Natron-Hayat“ u Maglaju, gdje su obišli skladišta gotovih proizvoda, tehničkog materijala i proizvodnog pogona papir mašine PM4, čiji je dnevni kapacitet proizvodnje 250 t papira.

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa načinom rada, mjestom i ulogom skladišnih sistema u kompaniji. Zahvalјujući vizuelnom prikazu i praktičnim primjerima koje su vidjeli u kompaniji, studenti će moći upotpuniti tematske cjeline obrađene u toku prethodnog semestra, te na adekvatan način povezati teoriju i praksu.

Kompanija „Natron-Hayat“ jedna je od vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju izvoz, a  papir izvoze u više od 40 zemalјa svijeta.

Veoma bitna karakteristika kompanije jeste da ima veliki broj mladog stručnog kadra i da su vrata kompanije uvijek otvorena za obavlјanje stručne prakse, istraživanja vezanih za diplomske radove, kao i za konkurisanje za posao.

Saobraćajni fakultet Doboj UIS-a može se pohvaliti da u ovoj kompaniji trenutno rade i njegovi bivši studenti, a sada diplomirani inženjeri saobraćaja, smjera Logistika.