Студенти Саобраћајног факултета Добој УИС-а учествовали на међународној конференцији у Македонији

Седам студената I и II циклуса студија Саобраћајног факултета у Добоју Универзитета у Источном Сарајеву активно су учествовали на другој Међународној конференцији „Transport for Today’s Society – TTS“ одржаној у Македонији, на Техничком факултету Битола, у периоду од 17. до 19. маја 2018. године.

Заједно са проф. др Марком Васиљевићем и вишим асистентом др Жељком Стевићем, студенти су презентовали шест научних радова проистеклих из дипломских и истраживања у склопу израде мастер радова. Шест студената смјера Логистике и један студент смјера Друмски и градски саобраћај били су доминантни у погледу броја и квалитета радова у односу на неколико студената других институција у окружењу.

Веома занимљива истраживања која су презентована из области повратне логистике, управљања складишним системима, примјене операционих истраживања за рутирање у транспорту, безбједности саобраћаја, примјене логистичких информационих система и побољшања логистичких перформанси, примjећена су и од стране еминентних научника који су похвалили рад и труд младих колега.

У оквиру посјете Македонији, студенти су заједно са професорима Техничког Факултета Битола 19. маја посјетили и Факултет за туризам и угоститељство у Охриду чији је декан био домаћин посјете овом граду.