У Ректорату УИС-а одржан радни састанак у оквиру пројекта Re@WBC

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржан радни састанак представника УИС-а, на челу са проректором за науку, истраживање и развој доц. др Синишом Берјаном, са представницима Универзитета у Нишу, на челу са проф. др Драганом Цвјетковић Илић, на коме су анализирани резултати пројекта Re@WBC.

Универзитет у Нишу координар je овог значајног пројекта, док је Универзитет у Источном Сарајеву члан конзорцијума, заједно са Универзитетом у Београду, Универзитетом у Крагујевцу, Универзитетом у Новом Саду, Универзитетом Црне Горе, Универзитетом у Сарајеву, Универзитетом у Тирани, Универзитетом „Исмаила Кемалија“ у Влори,  Универзитетом у Лијежу, Политехничким универзитетом у Торину и Универзитетом Ковентри.

Координатор пројекта проф. др Драгана Цвјетковић Илић похвалила је савјестан рад пројектног тима УИС-а, на челу са доц. др Синишом Берјаном, на испуњавању свих планираних пројектних активности.

У оквиру овог пројекта, Европска комисија додијелила је Универзитету у Источном Сарајеву лого изврсности у истраживању (HR Excellence in Research) чиме је УИС уврштен у породицу најпрестижнијих европских универзитета који имају потврду квалитета научно-истраживачког рада и желе да осигурају квалитетно пословно окружење за своје истраживаче.

Универзитет у Источном Сарајеву и Универзитет у Нишу имају традицијонално добро сарадњу, а овај састанак био је и прилика за разматрање могућности даље сарадње два универзитета, како на њиховим редовним активностима, тако и за аплицирање на међународним пројектима.