U Rektoratu UIS-a održan radni sastanak u okviru projekta Re@WBC

U Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održan radni sastanak predstavnika UIS-a, na čelu sa prorektorom za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Sinišom Berjanom, sa predstavnicima Univerziteta u Nišu, na čelu sa prof. dr Draganom Cvjetković Ilić, na kome su analizirani rezultati projekta Re@WBC.

Univerzitet u Nišu je koordinar ovog značajnog projekta, dok je Univerzitet u Istočnom Sarajevu član konzorcijuma, zajedno sa Univerzitetom u Beogradu, Univerzitetom u Kragujevcu, Univerzitetom u Novom Sadu, Univerzitetom Crne Gore, Univerzitetom u Sarajevu, Univerzitetom u Tirani, Univerzitetom „Ismaila Kemalija“ u Vlori,  Univerzitetom u Liježu, Politehničkim univerzitetom u Torinu i Univerzitetom Koventri.

Koordinator projekta, prof. dr Dragana Cvjetković Ilić, pohvalila je savjestan rad projektnog tima UIS-a, na čelu sa doc. dr Sinišom Berjanom, na ispunjavanju svih planiranih projektnih aktivnosti.

U okviru ovog projekta, Evropska komisija dodijelila je Univerzitetu u Istočnom Sarajevu logo izvrsnosti u istraživanju (HR Excellence in Research) čime je UIS uvršten u porodicu najprestižnijih evropskih univerziteta koji imaju potvrdu kvaliteta naučno-istraživačkog rada i žele da osiguraju kvalitetno poslovno okruženje za svoje istraživače.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet u Nišu imaju tradicijonalno dobro saradnju, a ovaj sastanak bio je i prilika za razmatranje mogućnosti dalјe saradnje dva univerziteta, kako na njihovim redovnim aktivnostima, tako i za apliciranje na međunarodnim projektima.