У Требињу одржана промоција 12. Такмичења за најбољу технолошку иновацију

На Факултету за производњу и менаџмент Требиње, Универзитета у Источном Сарајеву, данас је одржана промоција 12. Такмичења за најбољу технолошку иновацију које Министарство науке и технологије Републике Српске организује у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Србије.

Стручни сарадник у Министарству науке и технологије Републике Српске Горан Горановић упознао је студенте и наставнике ФПМ Требиње, заинтересоване за учешће, са детаљима Такмичења за најбољу технолошку иновацију, као и са могућностима које такмичење нуди.

Портпарол Министарства науке и технологије Републике Српске Драгана Рађен рекла је да циљ одржавања промоције јесте да се млади иноватори заинтересују и укључе у такмичење које је веома корисно јер, осим што могу освојити вриједне новчане награде, имају прилику да доста науче о томе како своју иновацију представити на тржишту.

Тимови се могу пријављивати до 20. априла путем сајта www.inovacija.org.

Наградни фонд за такмичење износи 38.000 КМ, а као и претходне године,а  специјалне награде ће добити и најуспјешнији средњошколски тим и најуспјешнији студентски тим.

Циљ Такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације.

Такмичење се одвија у више кругова од којих је први круг елиминациони гдје се осим оригиналности велика пажња посвећује реалној могућности тржишне верификације.

У Републици Српској у претходних 11 година кроз такмичење је прошло 273 тима у категоријама иновативних идеја, реализованих иновација и потенцијала, од чега се у категорији реализованих иновација такмичило 209 тимова.

Награђено је укупно 86 тимова у вриједности од 389.000,00 КМ.

Више информација доступно је на сајту www.inovacija.org, као и на сајту Министарства науке и технологије Републике Српске.

Додатне информације ускоро ће бити доступне и на фејсбук страници Најбоља технолошка иновација 2018.