U Trebinju održana promocija 12. Takmičenja za najbolјu tehnološku inovaciju

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, danas je održana promocija 12. Takmičenja za najbolјu tehnološku inovaciju koje Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Stručni saradnik u Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske Goran Goranović upoznao je studente i nastavnike FPM Trebinje, zainteresovane za učešće u ovom takmičenju, sa detalјima Takmičenja za najbolјu tehnološku inovaciju, kao i sa mogućnostima koje takmičenje nudi.

Portparol Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske Dragana Rađen rekla je da cilј održavanja promocije jeste da se mladi inovatori zainteresuju i uklјuče u takmičenje koje je veoma korisno jer, osim što mogu osvojiti vrijedne novčane nagrade, imaju priliku da dosta nauče o tome kako svoju inovaciju predstaviti na tržištu.

Timovi se mogu prijavlјivati do 20. aprila putem sajta www.inovacija.org.

Nagradni fond za takmičenje iznosi 38.000 KM, a kao i prethodne godine,a  specijalne nagrade će dobiti i najuspješniji srednjoškolski tim i najuspješniji studentski tim.

Cilј Takmičenja za najbolјu tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.

Takmičenje se odvija u više krugova od kojih je prvi krug eliminacioni gdje se osim originalnosti velika pažnja posvećuje realnoj mogućnosti tržišne verifikacije.

U Republici Srpskoj u prethodnih 11 godina kroz takmičenje je prošlo 273 tima u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala, od čega se u kategoriji realizovanih inovacija takmičilo 209 timova.

Nagrađeno je ukupno 86 timova u vrijednosti od 389.000,00 KM.

Više informacija dostupno je na sajtu www.inovacija.org, kao i na sajtu Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

Dodatne informacije uskoro će biti dostupne i na fejsbuk stranici Najbolјa tehnološka inovacija 2018.