Радни састанак тима за сарадњу ФПМ УИС-а са представницима привреде Града Требиња и регије

На Факултету на производњу и менаџмент Требиње, Универзитета у Источном Сарајеву, 30. марта је одржан радни састанак тима за сарадњу ФПМ са привредом Града Требиња и регије.

Основни закључак састанка, одржаног у складу са мисијом и стратегијом Универзитета у Источном Сарајеву базираној на тјешњој сарадњи науке и привреде, јесте изналажење модалитета за заједничке пројекте Универзитета и привредних субјеката, као и што већа укљученост студената у рјешавању практичних проблема у привреди кроз разне облике стручне праксе, семинара и других облика практичне наставе и истраживања.

Посебан акценат стављен је на сегмент ИТ технологија кроз специјализован софтвер управљања ЕРП, као и на концепт цјеложивотног учења које ће Факултет иницирати уз подршку Универзитета.

Учесници састанка су сагласни да је Универзитет у Источном Сарајеву један од најважнијих ресурса Херцеговине и Републике Српске. Договорен је термин наредног састанка на којем ће, по потреби, присуствовати и представници руководства Универзитета, на ком ће чланови радне групе разматрати јасно дефинисане приједлоге будућих пројеката, већ идејно наговијештених.

У међувремену, на ФПМ ће бити организован семинар о методологији аплицирања на сложене међународне пројекте.

Састанку су присуствовали декан ФПМ проф. др Душан Јокановић, продекан за наставу проф. др Обрад Спаић, продекан за научно-истраживачки рад доц. др Мирјана Миљановић, начелник одјељења за привреду Града Требиња Раденко Драшковић, члан Управног одбора „Swisslion“ Требиње Раде Марић, директор подручне привредне коморе Веселин Савић, директор Фонда за запошљавање Драган Поповић, директор Туристичке организације Требиње Марко Радић, Васо Вујичић, испред ИТ сектора, и Ранко Бибердџић, испред Агенције за мала и средња предузећа.