Radni sastanak tima za saradnju FPM UIS-a sa predstavnicima privrede Grada Trebinja i regije

Na Fakultetu na proizvodnju i menadžment Trebinje, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, 30. marta je održan radni sastanak tima za saradnju FPM sa privredom Grada Trebinja i regije.

Osnovni zaključak sastanka, održanog u skladu sa misijom i strategijom Univerziteta u Istočnom Sarajevu baziranoj na tješnjoj saradnji nauke i privrede, jeste iznalaženje modaliteta za zajedničke projekte Univerziteta i privrednih subjekata, kao i što veća uključenost studenata u rješavanju praktičnih problema u privredi kroz razne oblike stručne prakse, seminara i drugih oblika praktične nastave i istraživanja.

Poseban akcenat stavljen je na segment IT tehnologija kroz specijalizovan softver upravljanja ERP, kao i na koncept cjeloživotnog učenja koje će Fakultet inicirati uz podršku Univerziteta.

Učesnici sastanka su saglasni da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedan od najvažnijih resursa Hercegovine i Republike Srpske. Dogovoren je termin narednog sastanka na kojem će, po potrebi, prisustvovati i predstavnici rukovodstva Univerziteta, na kom će članovi radne grupe razmatrati jasno definisane prijedloge budućih projekata, već idejno nagoviještenih.

U međuvremenu, na FPM će biti organizovan seminar o metodologiji apliciranja na složene međunarodne projekte.

Sastanku su prisustvovali dekan FPM prof. dr Dušan Jokanović, prodekan za nastavu prof. dr Obrad Spaić, prodekan za naučno-istraživački rad doc. dr Mirjana Miljanović, načelnik odjeljenja za privredu Grada Trebinja Radenko Drašković, član Upravnog odbora „Swisslion“ Trebinje Rade Marić, direktor područne privredne komore Veselin Savić, direktor Fonda za zapošljavanje Dragan Popović, direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić, Vaso Vujičić, ispred IT sektora, i Ranko Biberddžić, ispred Agencije za mala i srednja preduzeća.