Одржана сједница Проширеног колегијума Универзитета у Источном Сарајеву

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас, 19. марта 2018. године, одржана је сједница Проширеног колегијума на којој је било ријечи о упису студената у прву годину 2018/19. академске године, актуелностима на Универзитету – наставном процесу, научно-истраживачком раду, наставном кадру, акредитацији, као и о финансијском стању у 2018. години.

Направљен је осврт на претходни период и закључено је да су у претходних шест мјесеци покренути бројни реформски процеси и донесене мјере које су значајно отклониле досадашње проблеме у функционисању Универзитета.

Након одржане сједнице Проширеног колегијума, једногласно је усвојено саопштење у којем се позитивно оцјењује досадашњи рад вршиоца дужности ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стеве Пашалића и даје пуна и недвосмислена подршка наставку започетих, успјешних реформских процеса, који у основи имају визију једног развијеног, модерног, успјешног и у међународним оквирима препознатљивог и поштованог Универзитета у Источном Сарајеву, чија је друштвена, културна, привредна, демографска, али и национална улога за Републику Српску, а посебно њен источни дио, од непроцјењивог значаја.

Прилог: Саопштење за медије