Održana sjednica Proširenog kolegijuma Univerziteta u Istočnom Sarajevu

U Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas, 19. marta 2018. godine, održana je sjednica Proširenog kolegijuma na kojoj je bilo riječi o upisu studenata u prvu godinu 2018/19. akademske godine, aktuelnostima na Univerzitetu – nastavnom procesu, naučno-istraživačkom radu, nastavnom kadru, akreditaciji, kao i o finansijskom stanju u 2018. godini.

Napravlјen je osvrt na prethodni period i zaklјučeno je da su u prethodnih šest mjeseci pokrenuti brojni reformski procesi i donesene mjere koje su značajno otklonile dosadašnje probleme u funkcionisanju Univerziteta.

Nakon održane sjednice Proširenog kolegijuma, jednoglasno je usvojeno saopštenje u kojem se pozitivno ocjenjuje dosadašnji rad vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Steve Pašalića i daje puna i nedvosmislena podrška nastavku započetih, uspješnih reformskih procesa, koji u osnovi imaju viziju jednog razvijenog, modernog, uspješnog i u međunarodnim okvirima prepoznatlјivog i poštovanog Univerziteta u Istočnom Sarajevu, čija je društvena, kulturna, privredna, demografska, ali i nacionalna uloga za Republiku Srpsku, a posebno njen istočni dio, od neprocjenjivog značaja.

Prilog: Saopštenje za medije