На Економском факултету Брчко промовисан пројекат ЕУНОРС и монографија „Живот и дјело Хасан Ханић“

У амфитеатру Економског факултета Брчко одржана је промоција монографије „Живот и дјело Хасан Ханић“ која би требало да покаже младима колико се радом, планом и организацијом могу остварити добри резултати на академском, научном, пословном и животном плану. 

Професор Ханић је 1971. године проглашен за најбољег студента свих факултета Града Београда, оснивач је и декан Београдске банкарске академије у сарадњи са Економским инстутутом Београд.

Такође, некадашњи професор брчанског Економског факултета др Хасан Ханић изабран је и за пет најбољих професора Економског факултета у Београду.

Један од говорника на промоцији, која је одржана 5. марта, био је и декан Економског факултета Брчко доц. др Срђан Лалић који је имао само ријечи хвале за овог истакнутог научног радника. Декан Лалић осврнуо се  на успјехе Економског факултета Брчко, те је говорио и о активностима пројекта ЕУНОРС јер је Универзитет у Источном Сарајеву један од чланова конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске (ЕУНОРС).

Чланови Европске мреже предузетништва Републике Српске, осим Универзитета у Источном Сарајеву, су  Привредна комора Републике Српске, Универзитет у Бањој Луци и Иновациони центар Бања Лука. Посматрачи активности ЕУНОРС-а су Министарство индустрије, енергетике и рударства, Министарство финансија и Министарство за економске односе и регионалну сарадњу, док је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа координатор пројекта.

Промоцији су присустовали средњошколци, студенти, привредници, професори као и представници власти Брчко дистрикта.